Андрей Баташов слезе от сцената на живота

DenNews.bg
29.11.2010
размер на текста:

Андрей Баташов Снимка: actualno

Обичаният български актьор Андрей Баташов слезе от сцената на живота на 45-годишна възраст. Той е починал тази сутрин във Военномедицинска академия, след като преди дни след временно подобрение състоянието му отново се влоши и той изпадна в кома за втори път.
При Баташов лекарите са констатирали полиорганна недостатъчност, което означава, че част от органите му не са функционирали.
На 22 ноември Андрей Баташов бе прехвърлен във Военномедициснка академия от Токуда болница, където пък бе от 6 ноември в тежко състояние и под интензивно наблюдение. Във ВМА актьорът трябваше да бъде подготвен за чернодробна трансплантация. На 26 ноември лекарите откриха, че Баташов е носител и на ку-треска. Тя се предава от заразени животни, но има дълъг скрит период. Инфекцията се оказа фатална за актьора, тъй като черният му дроб не работеше.
Андрей Баташов е роден на 10 септември 1965 година във Волгоград в Русия. Завършил е НАТФИЗ, където беше доцент по актьорско майсторство, има над 40 роли в театъра и киното. Той бе преподавател в театралната академия. Сред публиката особено популярен беше моноспектакълът му "Секс, наркотици и рокендрол", който е игран над 500 пъти на сцената на Театър 199 в София.
Андрей Баташов положи клетва като народен представител от парламентарната група на НДСВ на 17 октомври 2007 година. Той зае мястото на проф. Анелия Мингова, която беше избрана за член на Висшия съдебен съвет.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети