Механик отнася сам вината от шумната акция в КАТ-Дупница

Васил Михайлов принуден да напусне 2 г. преди пенсия, за пренабити номера открити едва след щателна проверка

DenNews.bg
26.11.2010
размер на текста:

Комисар Джоглев обясни, че ще обяви резултатите от проверката след месец.

Механик от пункта за регистрация на автомобили към КАТ-Дупница е принуден да подаде оставка след специализирната полицейска акция, която бе проведена от отдел „Вътрешна сигурност” към МВР и служители от Районното управление в града. Васил Михайлов трябва да напусне работата си 2 години преди пенсиониране, защото е допуснал да бъде регистриран джип с пренабити номера. Луксозното возило било открито в пункта на КАТ в Дупница през месец февруари тази година по време на акция на криминални инспектори по линия на МПС. Именно то е било и в основата на акцията, която се проведе в КАТ-Дупница преди дни и по време на която бяха отведени за разпит петима служители.
Откриването на пренабитите номера обаче станало едва след като джипът бил подложен на експертиза от специалистите в Националния институт по криминология и криминалистика, които открили ентервенцията върху рамата и пренабитите номера с помощта на най-съвременна техника. С такава пункта на КАТ в Дупница не разполага и не е имало как механикът Васил Михайлов да я открие, разкриха пред dennews.bg осведомени източници.
При специализираната полицейска акция, която се проведе в пункта на КАТ на 25-и ноември, на разпит в РПУ-Дупница бяха отведени началникът на отдела за регистрация на автомобили Кирил Николов и пет негови служителки. Беше обявено, че проверката се извършва по сигнали за конфликт на интереси на служители в пункта и попълване на документи с невярно съдържание на регистрационните гишета.
Директорът на Областната дирекция на полицията комисар Джоглев обяви, че проверката е във връзка със сигнали на превозвачи, които бяха организирали протест в пункта на КАТ в Дупница и обвиниха служители там в конфликт на интереси.
Потърсен за коментар днес дали има вече наложени наказания, комисар Джоглев обясни, че конкретна информация ще даде след месец.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети