Адвокат Васил Люнгов почина на професионалния празник на колегията

Рак победи известният в Дупница юрист за нула време, коментират потресени приятелите му

DenNews.bg
23.11.2010
размер на текста:

Васил Люнгов ще остане в историята, като един от най-добрите дупнишки адвокати.

На Деня на българските адвокати Дупница се раздели с едно от легендарните имена на колегията в региона-Васил Люнгов. 57-годишният правист беше победен от рака и издъхнал вчера в столична клиника. Колеги и приятели ще изпратят адвокат Люнгов в последния му път утре от 13:30 часа.
Новината за кончината му обиколи Съдебната палата в Дупница днес. „Само преди дни разбрахме, че е болен. Не може да повярваме, че болестта го победи за нула време”, коментираха приятели на адвокат Люнгов.
Едно от последните дела, в които той защитаваше потърпевшите беше това за убийството в дупнишкия квартал „Яворов”, което се води вече няколко години. Подсъдим по него е бизнесменът Росен Васев.
Васил Люнгов е внук на легендарния деец на БЗНС „Никола Петков” Стоичко Люнгов. Адвокат Люнгов сбъдва мечтата да дядо си, като завършва право. Самият Стоичко в продължение на година е бил студент по право, но е изгонен от унивесритета по политически причини.
Бащата на Васил Люнгов и самият той също са недолюбвани от комунистическия режим, заради острия си език и демократични позиции. Съпругата на адвокат Люнгов е дългогодишният преподавател в бившия колеж в Дупница Виолета Люнгова. Двамата имат син и дъщеря.
Васил Люнгов остава в историята на Дупница като един от най-добрите адвокати.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети