Ангели слязоха в Дупница за изложба на йога последователки

Картините на Йорданка Мутафчийска и Зорница Минчева са заредени с енергия, може да проверите с ръка

Таня Кралева-Христова
18.11.2010
размер на текста:

Зорница и Йорданка са слънчев екип. Снимки: Авторът

Уникална изложба, заредена не само с красота, но и с енергия, откриха в Дупница последователките на сахата йога Йорданка Мутафчийска и Зорница Минчева. Скептиците, макар че такива на откриването вчера нямаше, двете съветват да проверят твърдението им с прост метод. Протягаш ръка към картината и ако усетиш хладина, значи си отворен към енергийните вибрации, с коиото творбите са заредени.
Изложбата си 60-годишната Йорданка от Дупница и 23-годишната Зорница от село Овчарци нарекоха "Цветовете на новата епоха- ангелите на любовта". Тя ще остане в Джамията до края на ноември.
Зорница се занимава с рисуване от доста време, но това е първата й изложба. Тя е завършила Професионалната гимназия по облекло и стопанско управление в Дупница със специалност „Дизайн”, а в момента е четвърти курс „Рисуване” в ЮЗУ.

Изложбата ще остане в Джамията до 30 ноември.


Йорданка не е художник по професия, но винаги се е занимавала с изкуство. В Италия където сега живее е правила три изложби, най-вече рисуване върху стъкло.
За двете авторки това е първата съвместна изложба и първата в Дупница. Йорданка и Зорница имат сходни идеи за изкуството и живота, повлияни от учението на сахата йога. Авторките твърдят, че творбите им имат имат голям положителен заряд, и подканиха посетителите да проверят. Ако при непосредствена близост се почувства хлад на ръката, това е признак на голяма енергийна вибрация.
„Така можете да проверите и храната”, съветват чаровните дами. Техниките, които са използвали са рисуване върху стъкло, декупажи, а за рамките на картините са използвали пяна са прозорци, мозайка, камъчета и пясък.
Изложбата е с благотворителна цел. Средствата от продажбата на картините ще бъдат дарени на децата от ДДЛРГ „Олга Стоянова” в Дупница за Коледните празници.
 

Снимки вижте в рубриката "Денят в снимки"

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети