Бивш зам.-областен от ДПС плаща 500 лева, че наплюл полицай

DenNews.bg
18.11.2010
размер на текста:

Дали Реджеб се срамува? Надали. Снимка: БГНЕС

Бившият зам.-областен управител на Шумен Ебзер Реджеб беше осъден на 500 лева глоба за това, че обидил и наплюл полицай.
Вчера активистът на ДПС се развилнял след като полицаят Ерхан Тефик и негов колега написали на зетя на Реджеб предния ден акт по закона за пътищата. 25-годишният Юсуф карал колата на тъста си без да е включил къси светлини, за което отнесъл 20 лева глоба.
Вчера около 10.30 часа бившият зам.-областен управител влязъл в сградата на полицията в Нови пазар и поискал да се срещне с началника. Дежурният му казал, че го няма и Реджеб тръгнал да си ходи, когато на стълбите пред входа срещнал Ерхан Тефик. Там заплюл униформения, нарекъл го "амсалак" и го заплашил, че ще го гони до дупка, но ще го уволни. На турски му напомнил как преди години той лично го бил уредил на работа в МВР. По време на скандала наблизо били и сержант Рафи Мустафа, дежурният Георги Георгиев и полицаят от икономическа полиция Драган Драганов.
Днес и четиримата бяха разпитани и потвърдиха историята пред съдия. Рафи Мустафа добави, че Ебзер Реджеб заплашил и него с "гонене до дупка" и му напомнил, че когато той създал партията, те си играели на челик. След това бившият заместник-областен управител си тръгнал, а наплютият униформен написал рапорт и началникът му наредил Реджеб да бъде задържан за 24 часа за дребно хулиганство.
"Не съм наплювал Тефик, само казах: "Тюх, язък, а толкова съм ти помагал", обясни в съдебната зала Ебазер Реджеб. Той отрече да е изричал думата "амсалак", но пък призна, че заплашил полицая, че ще отнесе случая до депутатите. Отишъл в полицията не за да се кара с някого, а за да изясни с директора на полицията въпроса с акта на зетя му.
68-годишният Ебзер Реджеб бе зам.-областен управител в продължение на 8 години при правителствата на НДСВ и на Тройната коалиция от квотата на ДПС. Той е женен и досега не бе осъждан. Наложената днес глоба не може да бъде обжалвана, информира БГНЕС.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети