Община Дупница получи 5, 5 милиона лева за започнати ремонти на училища и детски градини

Даниела Методиева
18.11.2010
размер на текста:

Община Дупница получи 5, 5 милиона лева по Оперативна програма „Регионално развитие” за започнати през 2008-а година ремонти на училища и детски градини. Това стана с теглене на заем от 3 милиона лева от фонд „Енергийна ефективност”, които ще бъдат върнати с получените вече средства. Това стана ясно на пресконференция днес, на която кметът Атанас Янев и заместникът му Йордан Йорданов представиха проекта „Да посрещнем предизвикателствата на новия свят”.
Договорът за ремонтите беше сключен на 7-и юли 2008-а година за прилагане на енергоспестяващи мерки в училищата „Кирил и Методий”, „Неофит Рилски”, гимназия „Христо Ботев” в Дупница и в селата Самораново, Яхиново и Крайници, както и четири детски градини и един от филиалите.
Първите два етапа от проекта бяха вече реализирани, като предстои да започне и третия, в който се предвижда оборудване с 44 компютри, 5 мултимедийни проектора, аудио системи, готварски печки, хладилници и други кухненски уреди. Предстои да бъде обявена и процедура за избор на изпълнител, който да извърши вътрешните ремонти, като за целта ще са необходими още 1 млн. и 600 хил. лева.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети