Цяла Русия мисли име за българското куче на Путин

DenNews.bg
17.11.2010
размер на текста:

Кученцето беше подарено на Путин от колегата му Бойко Борисов. Снимка: news.ru

Премиерът на Русия Владимир Путин предложи на руснаците да участват в избора на име на кученцето, подарено му по време на посещението му в България от колегата му Бойко Борисов, пише NEWSru под заглавие „Путин помоли руснаците да измислят ново име на кучето му – българското не му харесва“.
Първоначално кучето е кръстено Йорго, но след това е било решено да му дадат ново име.
„Владимир Путин засега не е измислил име на кученцето, подарено му по време на посещението му в България. Руснаците могат да помогнат на правителствения глава да избере име за българското каракачанско куче. Всеки желаещ може да изпрати свой вариант на „мъжко“ име за новото куче на премиера на неговия сайт“, се казва в съобщение на сайта на руския премиер.
В него се отбелязва още, че новият питомец на Путин е преминал кратка карантина и е абсолютно здрав. Засега той живее в резиденцията Ново Огорьово.
Кученцето все още не се е запознало с другото куче на Путин – черния лабрадор Кони, който е вече на 11 години.
„Естествено, е важно как те ще изградят отношенията си“, казаха от пресслужбата на Путин.
В понеделник прессекретарят на премиера на Русия Дмитрий Песков каза, че кучето, подарено му от Бойко Борисов, се чувства добре. По думите на Песков то е понесло добре полета от София до Москва.
„Сега то живее в Ново Огорьово, с него всичко е наред“, каза Песков, като не изключи впоследствие Йорго да смени „местожителството си“.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети