Д-р Илка Иванова се отказа от съдебната битка за шефското място в психиатрията на общинската болница

Даниела Методиева
12.11.2010
размер на текста:

Д-р Иванова, (третата отляво надясно) се отказа от съдебната битка. Снимка: dennews.bg

Д-р Илка Иванова се отказа от съдебната битка за шефското място в психиатрично отделение на общинската болница в Дупница. Тя е оттеглила иска си от деловодството на Кюстендилския административен съд и е решила да се занимава засега само с частна практика.
Промяната в решението си да се бори докрай и да оспорва резултатите от конкурса за завеждащ на психиатрично отделение на общинската болница в Дупница д-р Илка Иванова обясни с факта, че няма сили вече да води подобни битки.
"За мен всичко вече се обезмисли, още повече, че резултатът беше предрешен и имаше и външно влияние за избора на колегата ми д-р Алекдандър Паризов. Сега ще работя в частния си кабинет и ще върша същото, както досега. Имам и договор със Здравната каса,  така че няма да оставя пациентите си. Вече имам и предложение от управителя на общинската болница в Дупница да се върна като невролог, имам и още една отправена покана на друго място. Ще помисля и тогава ще реша накъде да се ориентирам", обясни пред dennews.bg д-р Илка Иванова.
Д-р Паризов бе избран за завеждащ на психиатрията след провелия се 29-и септември конкурс. След като на 4-и октомври комисията го обяви за победител, д-р Илка Иванова, която досега бе шеф на отделението обяви, че ще обжалва. Тя се мотивира с факта, че целия резултат от конкурса е опорочен и обяви, че колегата й няма необходимия опит за завеждащ на отделението.
Няколко дни по-късно д-п Иванова подаде молба за напускане и бе последвана от колежката си д-р Тренчева.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети