ГЕРБ връща 1000 лв. минали през ръцете на Алексей

DenNews.bg
10.11.2010
размер на текста:

Сам Петров каза, че е дарявал за предизборната кампания на ГЕРБ.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ взе решение да бъде възстановено дарение от 1000 лева, получено от „Кайлъка ресурс” АД на 2 октомври 2007 година.
Решението е взето с оглед "недопускане на каквито и да е съмнения за дарения на ПП ГЕРБ и във връзка с всички изнесени факти и обстоятелства за дейността на Алексей Петров".
В решението се посочва, че Изпълнителната комисия се е запознала с изнесените предположения за направени дарения свързани с Алексей Петров.
Комисията е разгледала резултатите от извършена проверка на счетоводните документи на партията, публичния регистър на Сметната палата, както и справка в информационния правно-счетоводен регистър Сиела и сайта на „Лев корпорация”.
Тогава тя установила, че по смисъла на свързаните лица е направено дарение на стойност 1000 лева от „Кайлъка ресурс“, като договорът е бил сключен от областния ръководител на ГЕРБ в Плевен.
Към договора за дарение са били приложени всички необходими декларации по смисъла на закона.
„Не мога да кажа в момента дали сме получавали пари от "Лев корпорация", обяви изненадващо вицепремиерът Цветан Цветанов в началото на седмицата.
МВР шефът обаче призна тогава, че е виждал Асен Урманов. Той е свидетелят на РЗС, който твърди, че преди изборите лично е отишъл в офиса на ГЕРБ и е предал 5000 лв. от името на „Лев корпорация“ и Алексей Петров, за да подкрепят „идеята ГЕРБ“.
За финансирането на ГЕРБ от близки до Алексей Петров фирми заговори самият той след излизането си от ареста.
"Не може през 2006-2007 година да сме били партньори с Цветан Цветанов, включително и финансиране на ГЕРБ, а сега в 2010 година аз да съм "Октопод" на прехода”, заяви тогава бившата барета.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети