Лекарите в общинската болница не се разбраха за протеста

Даниела Методиева
01.11.2010
размер на текста:

Само пациенти и клиенти на лавката имаше във времето, обявено за протести. Снимка: dennews.bg

Лекарите в общинската болница Дупница днес не успяха да се разберат за протеста. За разлика от техните колеги от други градове, те не смогнаха да се организират. В уговорения час никой от хората с бели престилки не застана пред входа на общинската болница, каквато бе уговорката по-рано по време на редовната оперативка в кабинета на управителя д-р Любомир Таушански.
На въпрос защо не протестират, лекари и сестри отговаряха уклончиво, че нещо не се били доразбрали и поглеждаха към входа, за да видят дали някой не се е престрашил да застане.
Управителят на общинската болница д-р Любомир Таушански обясни, че на оперативката сутринта всички завеждащи на отделения са се разбрали да няма специална организация на протестите и ако има желаещи, да застанат пред входа на болницата между 12.00 и 13.00 часа.
По това време обаче там имаше само пациенти, застанали на припек и случайни минувачи, дошли да си купят кафе и закуски от лавката.
„Явно колегите вече се поуспокоиха, след като миналата седмица си получиха заплатите за септември. Явно от здравното министерство и касата щом разберат за протести, гледат да платят някой и друг лев, за да поуталожат малко страстите”, коментира пред dennews.bg д-р Таушански.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети