В Гърция спряха колет-бомба за Никола Саркози

DenNews.bg
01.11.2010
размер на текста:

Гръцката полиция е арестувала четирима заподозрени след експлозията на колет бомба в агенция за експресни доставки, при която беше леко ранена една служителка, а друг пакет с взривно устройство беше неутрализиран във втора агенция, съобщи полицейски източник.
Разследването на инцидента беше поверено на антитерористичната полиция. Пакетът, който избухнал, е бил предназначен за посолството на Мексико в Атина, а неутрализираният в същия квартал Панграти в центъра на града, е бил за холандското посолство, уточни същият източник. Ройтерс съобщава, че единият от колетите-бомби бил предназначен за френския президент Никола Саркози.
"Едното от взривните устройства, което заподозрените носеха, беше предназначено за президента на Франция Никола Саркози", съобщи за агенцията говорител на полицията. Той допълни, че другите пакети били за посолствата на Белгия, Холандия и Мексико.
"Полицията смята, че няма никаква връзка с "Ал-Кайда". Продължаваме разследването", заяви говорителят и допълни, че са арестувани двама души, заподозрени, че са свързани с гръцки леви групировки. След експлозията полицията е арестувала в същия район двама мъже, единият от които носел бронежилетка и бил въоръжен с пистолет, а другият носел пакет от същия вид. Единият от тях бил издирван от месеци заради предполагаемата си принадлежност към анархистката групировка "Заговор на огнените ядра", който от 2008 г. пое отговорност за редица атентати без жертви, включително за атака през януари срещу гръцкия парламент. Другият отказал да съобщи самоличността си. Две млади жени били арестувани по-късно в същия квартал.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети