Все повече българи учат в чужбина, въпреки кризата

DenNews.bg
07.10.2010
размер на текста:

Много българи предпочитат да завършат вив чужбина. Снимка: fa.tu-sofia.bgсше


Откакто България е приета в Европейския съюз има трайна тенденция за увеличаване на броя на младите българи, които получават висше образование в чужбина.
Това обяви Ирина Христова, организатор на изложението „Световно образование", цитирана от БНР.
По думите й финансовата и икономическата криза не влияе върху броя на младите хора, които искат да завършат висшето си образование извън България.
Според Христова през последните години се наблюдава промяна в избора на желаните специалности от българските студенти в чужбина. Модата, архитектурата и дизайнът са били предпочитаните специалности за българските студенти в чужбина, веднага след бизнеса, но в момента интересът е много голям към специалности, свързани с компютърните технологии, с опазването на околната среда, както и с други модерни и нови специалности,
От 9 до 15 октомври в България се провежда есенното изложение по проекта "Световно образование". То обхваща градовете София, Варна, Велико Търново и Русе, където ще бъдат представени акцентите и актуалните тенденции за обучение в чужбина за учебната 2010/2011 година, информира news.bg.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети