За паркиране в синя зона в Дупница ще се плаща и с есемеси

Работниици на ВиК махали знаците нощем от изкопи, защото се крадяли, призна си управителят Бельовска

Даниела Методиева
04.10.2010
размер на текста:

Депутатът от ГЕРБ Емил Гущеров (вторият отдясно наляво) организира среща заради сигнали на граждани за неуредици в синята зона на града и движението като цяло. Снимка: dennews.bg

За паркиране в синята зона в Дупница да се плаща с есемеси, е най-новото предложение на управителя на общинското дружество „Паркинги и гаражи” Елена Малчева. Това стана ясно по време на среща, на която присъстваха представители на всички институции в града. На едно място се събраха директорът на Областната дирекция на полицията в Кюстендил комисар Георги Джоглев, шефът на полицията в Дупница Борислав Динев, началникът на КАТ Боян Десподов, кметът Атанас Янев и управители на дружества.
Срещата се състоя по инициатива на депутата от ГЕРБ Емил Гущеров заради зачестили сигнали от граждани, които не са доволни от организацията на движението в града и по-специално от изискването за всяко спиране в синята зона да се плаща по 50 стотинки, а не както е в останалите градове тази сума да е за час.

Управителят на "Паркинги и гаражи" Елена Малчева обеща вече да се плаща и с есемеси за синята зона.


На срещата днес управителят на „Паркинги и гаражи” Елена Малчева обясни, че се обмисля и вариант тези 50 стотинки да важат и за цял час. Според нея това не е от толкова голямо значение, тъй като само за минаването от едно място на друго в синята зона собствениците на автомобили щели да изхабят повече пари за бензин.

Управителят на ВиК инженер Бельовска обясни липсата на знаци през нощта при изкопите заради кражби.


Депутатът от ГЕРБ Емил Гущеров обърна внимание и на още един факт. Оказва се, че на улицата при ДСК собственици на коли трябва да плащат по две глоби. Едната на „Паркинги и гаражи” за поставяне на скоби при неплащане за синя зона, а втората от служителите на КАТ за неправилно паркиране. Директорът на Областната дирекция на полицията в Кюстендил Георги Джоглев разпореди на шефа на полицията в Дупница Борислав Динев да назначи пробно за 2 седмици свой служител, който да работи само на синята зона.

Шефът на КАТ Боян Десподов (вдясно) задава въпроси на двете управителки на общински дружества. 


На срещата в общината управителят на ВиК-Дупница инженер Василка Бельовска си призна, че нейните служители махат през нощта обозначителните знаци за изкопи, тъй като крадци си ги прибирали редовно. Така тя даде отговор на шефа на КАТ Боян Десподов, когато той й обърна внимание на факта, че има опасност от инциденти заради зейналите дупки и ями след аварийни работи на служители от ВиК.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети