Д-р Паризов е избран за шеф на психиатрията в Дупница

Досегашната завеждаща д-р Илка Иванова внася жалба в Административния съд, според нея конкурсът е опорочен

Даниела Методиева
04.10.2010
размер на текста:

Д-р Иванова, (третата отляво надясно) ще обжалва резултата. Преди конкурса тя бе убедена, че ще спечели. Снимка: dennews.bg

Д-р Александър Паризов измести колежката си д-р Илка Иванова и става завеждащ на психиатрично отделение в общинската болница в Дупница. Това сочат резултатите от протоколите, представени от изпитната комисия на управителя на здравното заведение д-р Любомир Таушански. Разликата между оценките на двамата кандидати е 20 стотни, а д-р Илка Иванова ще обжалва резултата от конкурса пред Административния съд в Кюстендил.
Д-р Иванова, която от 22 години е завеждаща на психиатрията в Дупница обясни, че ще търси правата си до последно, защото според нея резултата от конкурса е опорочен.
„Моята програма е по-добра, не защото толкова дълго време съм била завеждаща, а защото моят опит е по-богат. Освен това, д-р Паризов няма стаж в отделение, както аз, вече 35 години работя в психиатрията в общинската болница в Дупница. И аз имам специалност неврология, както и д-р Паризов. Уважавам го като специалист, млад е и трябва да се развива. Но няма да допусна човек, който не си е мръднал и пръста за това отделение да бъде негов завеждащ”, категорична е д-р Иванова.
Тя ще обжалва резултата от конкурса пред Административния съд в Кюстендил, след като получи официално резултатите.
На конкурса за завеждащи на отделения, който се проведе на 29-и септември, се явиха общо 8 кандидати. Единствено за психиатрията имаше двама опоненти, останалите бяха досегашните завеждащи и за тях изходът бе ясен.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети