Президентът призна: Проектът „Първанов” вече в е ход

Жалко е, че България остава без държавен глава за година, коментира премиерът Бойко Борисов

DenNews.bg
29.10.2010
размер на текста:

Георги Първанов

Има една широка гражданска инициатива, която е в ход и която вероятно скоро ще стартира в публичното пространство. Това призна държавният глава Георги Първанов след края на организираната от него дискусия за стратегия 2020.
Има много хора, представители на различни гилдии, на различни слоеве - учители, лекари, преподаватели, кметове, представители на неправителствени организации, политици, без това да означава ангажимент на политическите партии, обясни държавният глава.
Повече ще можете да разберете, когато се съберем, допълни Георги Първанов. Той потвърди 11 ноември като дата, на която ще бъде обявен неговият граждански проект.
Припомняме, според "Труд" новият политически проект на президента Георги Първанов ще се нарича АБВ - "Алтернатива за българско Възраждане".
А според слуховете членове щели да са Ивайло Калфин, Меглена Плугчиева, Мария Капон, Костадин Паскалев, Петър Стоянович и "Гергьовден", Андрей Пантев, Стефан Данаилов, Велислава Дърева, БЗНС на Личев, леви земеделци, някои синдикалисти, представители на леви формации, но не лидерите и др.
Редица други, спрягани за членове, вече отрекоха възможно свое участие. Сред тях са Велизар Енчев, Меглена Кунева, Слави Трифонов и т.н.
България практически остава без президентска институция за следващата една година. Това коментира в Брюксел премиерът Бойко Борисов, цитиран от БНР, по повод обявения от президента Георги Първанов политически проект.
Моля ви вече да не го наричате президент, когато говорим за г-н Първанов. Единственото, за което съжалявам е, че България остана без една институция за близо една година период напред, коментира премиерът.
Борисов каза още, че от тук-нататък няма да обръща внимание на критиките на Първанов, както е правил до този момент, защото това вече ще бъдат критики на една опозиционна партия, а не на институция.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети