Човек на Яне го напуска заради гей скандала

DenNews.bg
28.10.2010
размер на текста:

Тодор Великов Снимка: dnevnik

Депутатът Тодор Великов, избран от листата на РЗС, обяви днес, че си подава оставка като организационен секретар на партията РЗС и замразява членството си в нея заради гей скандал с лидера Яне Янев.
Миналата седмица бившият координатор на политическата формация Светослав Стефанов обвини Янев в сексуален тормоз и подаде за това сигнал в комисията по парламентарна етика.
Днес пред журналисти в парламента Тодор Великов заяви, че Стефанов го е информирал още през март-април за сексуалните предложения на Янев под формата на смс-и. Тогава Великов решил, че това е някаква лоша шега и шокиран от случилото се, запазил мълчание. Сега обаче в сигнала на Стефанов до комисията името на Великов било споменато на два пъти, а освен това преди два дни го потърсил бащата на момчето, за да го увери, че Стефанов не лъже.
След като депутатът се запознал със сигнала, решил временно да замрази членството си в РЗС до изясняване на истината. В същото време Великов каза, че познава приятелката на Яне Янев – Галя, а също и приятелката на Светослав Стефанов.
„Един от двамата лъже, трябва да се разбере кой е и да бъде поета отговорност за това петно върху партията”, заяви депутатът.
Великов обяви, че няма да участва в инициативите на РЗС временно, но стои зад сигналите на партията срещу вътрешния министър Цветан Цветанов и лидера на ГЕРБ-София Андрей Иванов. В отговор на въпрос депутатът заяви, че се е опитвал да говори с Янев за изясняване на гей скандала, но лидерът на РЗС му отказал дори личен разговор. Тогава Великов усетил, че има недоверие, и затова взел решението да се дистанцира от партията. Пред колегите си в РЗС Янев твърдял, че сигналът е лъжа.
Тодор Великов, който е бил член на СДС и ДСБ, отрече сега върху него да е оказван натиск, за да напусне партията, но не изключи на по-късен етап да напусне РЗС.
Депутатът Емил Василев от РЗС - един от активните участници в кампанията срещу Цветанов, обаче веднага заяви, че на Великов е оказан натиск, защото от две седмици ходел угрижен и си личало, че има проблеми. Познавам го от две години, никога не съм го виждал толкова смачкан, заяви Василев. Той знаел за дългове от над 3 млн. лв. на мотел "Света гора" край Велико Търново, където съдружник е съпругата на Великов.
"Опитват се да фабрикуват компромати срещу РЗС", каза Василев и призова колегата си да напусне парламента.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети