Съветниците насрочиха конкурс за нов управител на общинската болница

Д-р Панчо Панайотов обяви, че тоя общински съвет не става за нищо и призова колегите си да бъдат пичове и лидери

Даниела Методиева
28.10.2010
размер на текста:

Съветниците гласуваха за провеждането на нов конкурс. Снимки: dennews.bg

Общинските съветници в Дупница насрочиха конкурс за нов управител на общинската болница. Това стана на днешното заседание на местния парламент, а докладната предизвика дебати в залата. Общинският съветник от ОДС д-р Панчо Панайотов определи като абсурдни изискванията кандидатите да имат задължително образование по мениджмънт, 5 години стаж и специалност. Председателят на комисията по здравеопазване Мария Попова, която е и вносител на докладната обясни, че такива са изискванията в закона и няма как общинските съветници в Дупница да гласуват нещо по-различно, защото ще бъдат атакувани в съда.

Мария Попова обясни, че няма как докладната да бъде гласувана по друг начин. 


„Не е вярно, ако ни атакуват, то ние ще спечелим делото при всички случаи. Общинската болница е търговско дружество и ние като негови собственици имаме право дори да назначаваме за управител, който решим. Явно тук от този общински съвет нищо не става. Трябва да сме пичове и лидери, а не селяни!, заяви д-р Панайотов. Той бе подкрепен от седем от своите колеги, сред които бе и собственикът на най-голямата зеленчукова борсна в Югозапада Стойчо Милев.
Конкурсът за управител на общинската болница бе насрочен за 29-и декември заради изтичането на договора за управление на д-р Таушански. В момента той продължава да управлява дружеството с анекс, подписан с него от началото на октомври.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети