Съветници ще съдят община Дупница за неизплатени заплати

Милен Попов и Методи Стойнев ще искат Държавен финансов контрол да започне проверка на банковите сметки

Даниела Методиева
27.10.2010
размер на текста:

Методи Стойнев и Милен Попов искали да водят делото заради други като тях. Снимка: dennews.bg

Двамата съветници от партия „Атака” в Дупница Милен Попов и Методи Стойнев ще заведат дело срещу община Дупница заради неизплатените им за месец септември възнаграждения.
Милен Попов обясни пред журналисти днес, че сумата не е била знае колко голяма- само 300 лева, но ставало въпрос за принципи.
„Ние ще поискаме Държавната финансова инспекция да започне проверка на всички документи в общината и банковите сметки. Ние ще заведем дело и заради тези, които са зависими от общинското ръководство и не могат да направят нищо. Става въпрос за служителите в администрацията, за които имаме сигнал, че не са получавали заплати, но не смеят да се обадят. Учителите не получават навреме заплатите си, защото общината си позвалява с преведените пари за тях от финансовото министерство да покриват други разгоди и теглени заеми. По този начин неправомерно се пренасочват средства от страна на общинското ръководство. И учителите имат заеми, заради които им текат лихви, но заплатите не им се дават навреме”, обясни пред журналисти своите мотиви и тези на колегата му общинския съветник Методи Стойнев Милен Попов.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети