Блъснаха ученичка на пешеходна пътека на Е-79 при село Усойка

Петя Спасова с комоцио, след като македонски гражданин задминал спрял за предимство автомобил и връхлетял с колата си върху девойката

Даниела Методиева
27.10.2010
размер на текста:

Петя чакаше с баща си резултатите от рентгена. Снимка: dennews.bg

Ученичка от Гимназията по облекло в Дупница бе блъсната от автомобил на пешеходната пътека на главен път Е-79 при бобошевското село Усойка.
Петя Спасова е с комоцио, след като македонски гражданин задминал спрял да изчака пресичащото момиче автомобил и връхлетял върху нея. От удара девойката временно бе загубила паметта си, което наложи консултация с невролог.
Инцидентът е станал преди около час при автобусната спирка. Петя се прибирала от училище и слязла, за да пресече пешеходната пътека.
„Когато стъпих на пешеходната пътека видях как един автомобил спря и тръгнах да пресичам. В този момент видях как една кола задминава спрялата и повече от това нищо не си спомням”, разказа пред dennews.bg Петя Спасова. Тя чакаше с баща си пред рентгеновия кабинет в общинската болница в Дупница, за да видят готовите резултати. Тя ще остане под наблюдение в хирургично отделение на общинската болница поне три дни, обясниха от спешния център.
Петя обясни, че много често шофьори не спират на двете пешеходни пътеки на главния път, който пресича село Усойка.
На македонския гражданин, блъснал момичето, ще му бъда взета и кръвна проба за алкохол.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети