Защитата на Галеви търси глас от фантом за думите „идиоти”

Показания дава личния гард на Пламен Галев Янко Янков, съдия Скоклева отхвърли болничен лист на адвокат Велинов

Даниела Методиева
27.10.2010
размер на текста:

Двамата атакисти Милен Попов и Методи Стойнев пристигнаха с адвоката си Антон Сираков. Снимки: dennews.bg

Да бъде направена повторна експертиза за наличие на глас от фантом, който изрича думите „идиоти” по адрес на общинските съветници от „Атака” в Дупница в предаването по местната кабелна телевизия през месец ноември 2008-а година, поиска един от адвокатите на братя Галеви- Александър Райнов.
Това стана по време на днешното заседание по делото за обида, което се води срещу Пламен Галев и Ангел Христов от съветниците от „Атака” Милен Попов и Методи Стойнев вече втора година.
Искането от страна на адвокат Райнов бе направено, след като той изслуша становището на специалистите от Института по криминология към МВР Иван Стоянов и Добринка Маркова.

Двамата експерти представиха своята оценка пред съда.

Тяхната задача бе да представят в писмен вид заснетия текст от репликите в предаването и експертиза за това кой от братя Галеви изрича думата „идиоти”, отправена към Милен Попов и Методи Стойнев. Адвокат Райнов попита дали специалистите по време на експертизата са снели самоличността на участниците в предаването. След като те обясниха, че в идентифицирането на отделните думи са ползвали само изписаните на екрана имена, адвокат Райнов поиска от съдия Скоклева да бъде назначена повторна експертиза и да бъде направен сравнителен анализ, защото тази е непълна и от нея не става ясно по категоричен начин, че точно неговия довереник Ангел Христов е изрекъл думата „идиоти”.
На днешното заседание бе даден ход на делото, въпреки, че адвокат Емил Велинов представи болничен лист. Фактът, че той бе получен по факса в съда 10 минути преди началото на заседанието накара съдия Скоклева да определи това действие то страна на Емил Велинов като пореден опит за бавене на процеса. За заседанието не дойдоха и Пламен Галев и Ангел Христов, но и не представиха документ за причина за отсъствието си. Искането на защитника на Ангел Христов Александър Райнов да не се даде ход на делото, защото неговия колега не може да чуе заключението на вещите лица, също бе отхвърлено от съдия Скоклева. На мнение да се даде ход на делото бе и защитника на двамата атакисти адвокат Антон Сираков.
На днешното заседание бе разпитан и личния бодигард на Пламен Галев- Янко Янков.

Личния гард на Пламен Галев Янко Янков също даде показания, призован като свидетел.

Той даде показания като човек, охранявал Галев по време на гостуването му в предаването по местната кабелна телевизия „На фокус”. Янко Янков обясни, че преди да влязат в студиото братя Галеви и атакистите се засекли на вратата. Там Милен Попов изрекъл думите: „Докъде стигнахме, на една маса да седим с престъпници”.
Това било причината Геле да направи гримаса, от която на Янко му станало ясно, че му е станало неприятно от тези думи, изречени по негов и адрес на Пламен Галев.
За това, че Геле е реагирал по този начин, потвърди и самият той по време на едно от заседанията по делото за обида.
След като съдия Скоклева изслуша Янко Янков, призова още един свидетел. Той, Пламен Галев и Ангел Христов ще бъдат доведени принудително за следващото заседание е на 2-и ноември от 13 часа.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети