Потвърдиха присъдите на братя Юзеирови

DenNews.bg
22.10.2010
размер на текста:

Братя Юзеирови. Снимка: btv

Окръжният съд в Търговище потвърди присъдите на братя Юзеирови. Така Росен Йорданов - Юзеир Юзеиров получава 1 година условно и 3 години изпитателен срок по обвинение по чл. 166 и 174 от НК. Срещу Атанас Йорданов - Али Юзеиров, присъдата е по чл. 166 от Наказателния кодекс, като за него глобата е 4 000 лева.
Присъдата е за организиране на партия на религиозна основа и за провеждане на митинг-събрание за учредяването на партията „Мюсюлман-демократичен съюз".
Припомняме, двамата братя направиха опит да учредят партията „Мюсюлмандемократичен съюз".
Освен по това обвинение, Росен Йорданов, познат като Юзеир Юзеиров, е признат за виновен и за провеждането на прекратен митинг-събрание за учредяване на партия в нарушение на закона.
Братята Али и Юзеир Юзеирови нашумяха около създаването на сдружение "Български Червен полумесец", Мюсюлмански демократичен съюз и партия Отоман.
Срещу двамата бяха повдигнати три обвинения.
Те са за организиране на партия на религиозна основа, за провеждане на прекратено от поповския кмет митинг-събрание за учредяването на партията „Мюсюлман-демократичен съюз" и за едро хулиганство във връзка със строителството на първия паметник, наречен "На незнайния турски войн" в село Славяново.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети