Ексшефът на ОбС-Дупница Панчо Панайотов поиска съкратено дело

Подсъдимият за сключване на неизгодна сделка общински съветник си търси адвокат в обявената 1-часова почивка

Даниела Методиева
22.10.2010
размер на текста:

Съдия Скоклева даде час почивка.

Ексшефът на ОбС-Дупница и настоящ общински съветник д-р Панчо Панайотов поиска съкратен съдебен процес по делото, което се води срещу него за сключване на неизгодна сделка. Това стана само преди минути в съдебната зала на Районен съд-Дупница.
След депозиране на искането на Панайотов съдия Ели Скоклева обяви 1-часова почивка, в която той трябва да си намери по спешност адвокат, който да организира защитата му. Това се наложи, тъй като защитникът на бившият син кмет на града не се яви на днешното заседание. Разглеждането на съкратен съдебен процес обаче не може да стане само с показанията на подсъдимия и е нужно присъствие на адвокат.
Д-р Панайотов е обвинен за подписан анекс към договора за управление на бившия управител на ВиК-Дупница Димитринка Христова. На основание на анекса Христова получи 20 хиляди лева обезщетение за предсрочното й освобождаване от поста. Решението за сключването на анекса и подписването му от Панайотов, като председател на Общински съвет, а не от тогавашния кмет Първан Дангов стана с решение на местния парламент в Дупница.
Преди година Панайотов беше признат за невинен по това обвинение, но след обжалване от страна на прокуратурата присъдата падна на втора инстанция-пред Окръжен съд-Кюстендил.
След това няколко месеца обвинителния акт се прехвърляше между районните и окръжни магистрати. С решение на председателя на КОС обаче делото беше върнато в Дупница и съдия докладчик по него стана председателят на Дупнишки районен съд Ели Скоклева.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети