Досъдебно производство срещу един от полицаите от Дупница за аферата с крадената нафта

Александър Василев ще бъде разследван по Наказателния кодекс за вещно укривателство

DenNews.bg
21.10.2010
размер на текста:

Прокуратурата в Дупница вече се зае с преписката. Снимка: dennews.bg

Прокуратурата в Дупница образува досъдебно производство срещу един от двамата полицаи, станали известни около скандала с крадената нафта от жп депото в града.
Преписката е срещу шофьора на палицейската патрулка Александър Василев, той е разследван по член 215 от Наказателния кодекс за вещно укривателство за това, че в багажника на колата са открити туби с бензин.
Срещу колегата на Александър Василев- Атанас Гогов все още няма внесена преписка и по всяка вероятност срещу него няма да бъде образувано досъдебно производство.
С разследването на случая се е заел и лично началникът на полицейското управление в града Борислав Динев.
Двамата полицаи бяха заварени със служебния си автомобил при цистерна с нафта в жп депото в Дупница вечерта в събота срещу неделя при акция на отдел „Вътрешна сигурност” към МВР. Веднага след акцията и двамата полицаи бяха освободени от пост, наряд и изпратени по домовете си.
Началникът на Районното управление в Дупница Борислав Динев обясни, че до разкриването на поредната кражба на нафта се е стигнало, след като жп депото в Дупница било под наблюдение от доста време насам. Служителите от отдел „Вътрешна сигурност” са работили дълго, а целия канал за кражба, складиране и пласиране е бил наблюдаван.
Освен разпитите на двамата полицаи по време на досъдебното производство, в прокуратурата в Дупница ще бъдат разпитани и служители от гарата и жп депото.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети