Работници и служители от „Автомагистрали Хемус” АД-Дупница в неплатен отпуск

5 милиона лева дължат фирми и общини на фирмата, вече намаляха и поръчките, обясни директорът Александър Пешев

Даниела Методиева
21.10.2010
размер на текста:

Работници и служители от местния клон на „Автомагистрали Хемус” АД в Дупница са принудени да излизат в неплатен отпуск от по 10 дни. Всеки началник на отдел е изготвил график, по който неговите подчинени пускат молби. Това е причината сред работниците и служителите да се коментират и предстоящи съкращения на щатовете, което допълнително нагнетява напрежение.
Директорът на местния клон в Дупница Александър Пешев потвърди информацията на dennews.bg. Принудителното излизане в неплатен отпуск той обясни с драстично намаляване на средствата.
„От една страна заради кризата през последните месеци рязко намаляха поръчките и в момента работата е много малко. Освен това, имаме да получаваме около 5 милиона лева от фирми и общини за извършени поръчки за ремонти на пътищата, които са фактурирани”, обясни Александър Пешев.
На въпрос имат ли основания притесненията на неговите работници и служители за евентуални предстоящи съкращения, той обясни, че не може да даде категоричен отговор.
„Надяваме се да не се стига до там, но има вероятност да се прибегне и до тази крайна мярка”, коментира Александър Пешев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети