Съветник от Атака съди община Бобов дол за 6 000 лева

Димитър Атанасов си търси парите от заплатите като председател на Общинския съвет, кметът Алексова обжалва

Даниела Методиева
20.10.2010
размер на текста:

Димитър Атанасов( отляво ) пристигна в съда заедно с колегата си от Атака в Дупница Милен Попов. Снимка: dennews.bg

Делото на общинския съветник от „Атака” в Бобов дол срещу кмета Грети Алексова за неизплатени възнаграждения вече се гледа и пред Окръжен съд. Човекът на Сидеров в миньорския град съди управничката за това, че не му е изплатила заплатите за заемания от него пост на председател на общинския съвет за периода от месец юли 2008-а година до април 2009-а. Общата сума, която Атанасов чака да получи от кмета на Бобов дол е 6 000 лева. На днешното заседание заедно с Димитър Атанасов бе общинският съветник от Атака в Дупница Милен Попов. Той обясни, че е в съдебна зала, за да даде своята морална подкрепа за колегата си от Бобов дол.
Делото вече беше спечелено пред Дупнишкия районен съд, но Грети Алексова го обжалва и днес бе първото заседение пред окръжните магистрати от Кюстендил. В жалбата си управничката сочи, че не е доволна от решението на съдиите в Дупница. Тя се позовава на факта, че изборът на Димитър Атанасов е бил оспорван от групата общински съветници от ЛИДЕР пред областния управител Любомир Дермански..
В мотивите си за приемане на жалбата на Атанасов и осъждане на община Бобов дол да плати дължимите суми, съдът в Дупница се позовава на факта, че общинският съветник от „Атака” реално е заемал поста председател на местния парламент. Освен това, обжалването на съветниците от ЛИДЕР на избора на Атанасов за председател на общинския съвет не е спряло изпълнението на решението за неговия избор.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети