Половин милион от застрахователи искат синове и дъщери на прегазена жена от Дупница

Дафинка Григорова почина на 11-и октомври, след като 19-годишен младеж връхлетя с колата си върху нея

Даниела Методиева
18.10.2010
размер на текста:

Адвокат Красимир Ранов е поел случая. Снимка: dennews.bg

500 000 лева обезщетение от застрахователи искат четиримата синове и двете дъщери на прегазената на тротоар миналата седмица 65-годишна Дафинка Григорова, която часове след удара почина в института „Пирогов”.
Искът наследниците са внесли в Дупнишкия районен съд, а за адвокат са наели Красимир Ранов. Юристът обясни, че при смъртни случаи, какъвто е този с Дафинка Григорова, роднините съдят застрахователите, с които е сключен договор „Гражданска отговорност”. След като те изплатят сумата на роднините, имат право да заведат така наречения обратен иск срещу шофьора, причинил катастрофата.

Роднините на Дафинка до последно се надяваха тя да оцелее.

Преди делото да тръгне в съда, синовете и дъщерите на загиналата ще поискат извънсъдебно споразумение със застрахователите, поясни Красимир Ранов.
Дафинка Григорова бе прегазена на тротоар на кръстовището между улиците „Бузлуджа” и „Иван Вазов” от неправоспособния 19-годишен Бойко Емилов на 11-и октомври. Жената издъхна в клиниката по неврохирургия в Пирогов, където късно следобяд същия ден бе закарана в много тежко състояние със спукан череп, мозъчен кръвоизлив и фрактури по цялото тяло.
Заедно с жертвата е била и нейната приятелка Василка Петрова, която е със счупени крайници и комоцио.

Марияна Харалампиева е една от дъщерите на починалата.


Уплашен от гледката, младежът бе избягал и след гонка закопчан, а проверката установи, че е без книжка.
Веднага след обявяването на смъртта на Дафинка Григорова, началникът на полицейското управление в Дупница Борислав Динев бе разпоредил 19-годишният шофьор Бойко Емилов, причинил катастрофата, да бъде прибран в ареста. Още след инцидента роднините на блъснатата жена се заканиха с кървата вендета, ако Дафинка Григорова почине. Това ще бъде причината да се наложи шофьора Бойко Емилов да отиде да живее в друг град, обясни още началникът на полицейското управление в града Борислав Динев.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети