Полицаи от Дупница в афера с кражба на нафта от жп депото

Акция на отдел „Вътрешна сигурност” към МВР заварила при цистерна Атанас Гогов и Александър Василев по време на работа

DenNews.bg
17.10.2010
размер на текста:

В депото в Дупница се краде нафта, обяви шефът на полицията в Дупница Борислав Динев. Снимки: dennews.bg

Двама полицаи от Районното управление в Дупница са замесени в афера с кражба на нафта от цистерна в жп депото в града. При акция на отдел „Вътрешна сигурност” към МВР полицаите Атанас Гогов и Александър Василев са хванати на място от техните колеги, докато са изнасяли нафта. Те са били на работа нощна смяна и с патрулиращата кола. Веднага след акцията и двамата полицаи са били освободени от пост, наряд и са били изпратени по домовете си.
Началникът на Районното управление в града Борислав Динев обясни пред dennews.bg, че наистина е установена кражба на нафта от цистерна в жп депото в Дупница, и че двама негови служители се разследват.

Гарата в Дупница била под наблюдение от месеци заради канала за кражба и пласиране на нафта.


„В момента ние работим по няколко версии и наистина едната от тях е, че двамата полицаи са съпричастни към кражбата. Но това тепърва ще се изяснява и твърде вероятно е да се окаже, че няма такова нещо. Истината е, че служители от депото крадат нафта, въпросът сега е дали нашите служители наистина са замесени в момента, когато техните колеги са дошли на мястото. Истината е, че в депото в Дупница се краде нафта от десетилетия и тази практика ще продължи и занапред”, коментира началникът на Районното управление в града Борислав Динев.
Началникът на Районното управление в Дупница обясни, че до разкриването на поредната кражба на нафта се стигнало, след като ж.п депото в Дупница било под наблюдение от доста време насам. Служителите на реда са работили дълго, а целия канал за кражба, складиране и пласиране е бил наблюдаван.
Тепърва ще се разнищва цялата схема, по която е ставало източването на горивото от цистерните и неговата продажба. Ще бъдат разпитвани служители от депото, от гарата
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети