Десетима с ножове убиха зам.-председателя на ОбС-Ракитово

DenNews.bg
14.10.2010
размер на текста:

Чарли е починал малко след нападението. Снимка: БГНЕС

Зам.-председателят на общинския съвет на Ракитово Северин Клашнов, по порякор Чарли, е бил намушкан с нож и по-късно починал.
Клашнов е бил нападнат от над 10 човека. Информацията е потвърдил говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов. Той обяснил, че Северин Клашнов е бил намушкан в гърба. По първоначални данни, инцидентът е станал заради откраднат мобилен телефон.
През юли миналата година от столичната прокуратура съобщиха, че Северин Клашнов-Чарли и общинският съветник от БЗНС във Велинград Георги Велев-Палачинката са обект на разследване от ДАНС. Срещу тях се води следствие за търговия с влияние, с аргумент - неправомерен избор на нов председател на ОбС-Ракитово, отбелязаха тогава.
Малко преди това местните старейшини свалиха Георги Попчев и на негово място избраха Николай Бързаков. Според получените сигнали в ДАНС, Клашнов и Велев манипулирали местния парламент чрез рекет, заплахи и подкупи за подкрепа на Бързаков. На 29 април 2009 г. рокадата бе факт. Областният управител Георги Петърнейчев обжалва, но съдът остави в сила решението на местния парламент с мотива, че няма правомощия да се меси при избор от такъв вид. И Велев, и Клашнов минават за приближени на бившия депутат от ДПС Фидел Беев. Информацията е на Дарик.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети