Две психиатърки от Дупница бойкотираха новия си шеф

Бившата завеждаща д-р Илка Иванова не се отказва от съдебната битка, ще обжалва докрай избора на колегата си и резултатите от конкурса

Даниела Методиева
12.10.2010
размер на текста:

Д-р Иванова, (третата отляво надясно) ще обжалва резултата. Преди конкурса тя бе убедена, че ще спечели. Снимка: dennews.bg

Бившата завеждаща на психиатрично отделение в общинската болница в Дупница д-р Илка Иванова и ординаторът д-р Илиана Тренчева бойкотираха новия си шеф д-р Александър Паризов и подадоха молби за напускане до управителя д-р Таушански с предизвестие от 1 месец. Като основен мотив за това свое решение д-р Иванова посочи лошото отношение според нея от страна на Паризов след влизането му в отделението като завеждащ след спечелването на конкурса. Това е била и основната причина двете колежки да прибягнат до тази крайна мярка.
Аз не се отказвам от съдебната битка и ще обжалвам в законоустановения срок и избора на д-р Паризов за завеждащ и цялата процедура, проведена от изпитната комисия, обясни д-р Илка Иванова.
Д-р Александър Паризов измести колежката си д-р Илка Иванова и спечели конкурса за завеждащ на психиатрично отделение в общинската болница в Дупница на 29- и септември. Разликата между оценките на двамата кандидати бе 20 стотни, а д-р Илка Иванова се закани още тогава, че обжалва резултата от конкурса пред Административния съд в Кюстендил.
Д-р Иванова, която от 22 години е завеждаща на психиатрията в Дупница обясни, че ще търси правата си до последно, защото според нея резултата от конкурса е опорочен.
„Моята програма е по-добра, не защото толкова дълго време съм била завеждаща, а защото моят опит е по-богат. Освен това, д-р Паризов няма стаж в отделение, както аз, вече 35 години работя в психиатрията в общинската болница в Дупница. И аз имам специалност неврология, както и д-р Паризов. Уважавам го като специалист, млад е и трябва да се развива. Но няма да допусна човек, който не си е мръднал и пръста за това отделение да бъде негов завеждащ”, категорична бе още тогавад-р Иванова.
На конкурса за завеждащи на отделения, който се проведе на 29-и септември, се явиха общо 8 кандидати. Единствено за психиатрията имаше двама опоненти, останалите бяха досегашните завеждащи и за тях изходът бе ясен.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети