Почина блъснатата от автомобил 65-годишна жена от Дупница

Прибраха 19-годишният шофьор Бойко Емилов ареста, той се спасява от кървавата вендета на роднините с изселване от града

Даниела Методиева
12.10.2010
размер на текста:

Роднините на Дафинка вчера през целия ден чакаха новини за нейното състояние в двора на общинската болница в Дупница. Снимка: dennews.bg

65-годишната Дафинка Григорова от Дупница, която вчера бе пометена от автомобил на тротоар, е починала. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията в Кюстендил.
65-годишната Дафинка е издъхнала в клиниката по неврохирургия в Пирогов, където късно следобяд вчера бе закарана в много тежко състояние със спукан череп, мозъчен кръвоизлив и фрактури по цялото тяло.
Веднага след обявяването на смъртта, началникът на полицейското управление в Дупница Борислав Динев е разпоредил 19-годишният шофьор Бойко Емилов, причинил катастрофата, да бъде прибран в ареста. Още след инцидента роднините на блъснатата жена се заканиха с кървата вендета, ако Дафинка Григорова почине. Това ще бъде причината да се наложи изселването на шофьора Бойко Емилов в друг град, обясни още началникът на полицейското управление в града Борислав Динев.
Инцидентът стана вчера сутринта на кръстовището на улиците „Бузлуджа” и „Иван Вазов”. Дафинка Гаврилова и нейната приятелка Василка Петрова били на тротоара, когато при опит да завие с много висока скорост, върху тях връхлетял със ситроена си 19-годишният Бойко Емилов. Уплашен от гледката, младежът избягал и след гонка бил закопчан, а проверката установила, че е без книжка.
Роднини на починалата още вчера се заканиха, че ако Дафинка Георгиева почине, ще убият шофьора, който живее в същия квартал, от който са и жертвата и нейните близки.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети