Младеж прегази 2 жени на тротоар в Дупница и избяга

65-годишна със счупен череп и кръвоизлив в мозъка, приятелката й с фрактури, роднини окупираха болницата

Даниела Методиева
11.10.2010
размер на текста:

Роднини на Дафинка Гаврилова чакат линейка, с която трябва да бъде транспортирана в "Пирогов". Снимки: dennews.bg

Две жени от Дупница бяха премазани на тротоар в Дупница, след като младеж се опита да вземе с автомобил „Ситроен” с висока скорост завой. 19-годишният Бойко Емилов се опитал да избяга с колата, но бил засечен от полицейски патрул.
65-годишната Дафинка Гаврилова е с опасност за живота, тя е със счупен череп, кръвоизлив в мозък и наранявания по цялото тяло. Тя е в реанимация, като предстои да бъде транспортирана в клиниката по неврохирургия в „Пирогов” за операция. Приятелката й Василка Петрова е с фрактури на крайниците и с комоцио.

На този завой шофьорът помлял двете жени. 


Инцидентът стана на кръстовището между улиците „Бузлуджа и „Кирил Вазов”.
Входа на общинската болница в Дупница и двора пред хирургично отделение са окупирани от роднини на по-тежко пострадалата, които чакат линейката от столицата.

Паметника на загиналата преди 15 години внучка на Дафинга Гаврилова- Ваня.


Светослав Славов, който е пряк свидетел на инцидента обясни, че видял как 19-годишният шофьор Бойко Емилов се задава с много висока скорост и как при опита му да направи завой пешеходец му дал знак да намали. Въпреки това, младежът навлязъл в улица „Иван Вазов”, ударил се в левия бордюр, след което колата му отскочила и връхлетяла върху двете жени. Светослав обясни, че тялото на 65-годишната Дафинка Гаврилова излетяло и главата й се ударила в циментова стена. Ударът би толкова силен, че тялото отскочило и се върнало обратно на тротоара. Нейната приятелка, която също била ударена от автомобила, но в съзнание започнала да вика за помощ.
Родните на пострадалата Дафинка Гаврилова обясниха, че държат да се вземат спешни мерки от страна на полицията, тъй като улица „Бузлуджа” от години насам се е превърнала в скоростна отсечка за шофьори на автомобили и мотоциклетисти. Преди 4 години на метри от днешния инцидент е била премазана 86-годишната Надя Георгиева.

Марияна Харалампиева, която преди 15 години е загубила 5-годишната си дъщеря, сега чака новини за състоянието на майка си Дафинка Гаврилова която е с опасност за живота.През 1993-а година на кръстовището между улиците„Бузлуджа” и „Петър Динеков” на място загинала 5-годишната внучка на Дафинка Гаврилова- Ваня. Детето седяло на тротоара, когато камион „Камаз” го премазал. На мястото има и паметник, направен от родителите на момиченцето. В двора на общинската болница е и неговата майка Мариана Харалампиева, която чака последни новини за състоянието на майка си Дафинка Гаврилова.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети