Моторист от дупнишкия клуб Байкър бойс катастрофира след курбан

Цялата сцена се разиграла пред очите на катаджии, които пътували зад пострадалия

DenNews.bg
01.10.2010
размер на текста:

Янек Миланов е в България от месец.

Мотористът от дупнишкия клуб „Байкър бойс” Янек Миланов катастрофира тежко на пътя Сапарева баня-Дупница край село Самораново, след като влезе в насрещното платно и се удари странично в лек автомобил. Няколко сантиметра са се оказали решаващи, за да не завърши този удар с фатален край, тъй като Янек е избегнал удар в електрически стълб.
Цялата сцена се разиграла пред очите на полицаи от патрулна кола, които се движели зад моториста.

Председателят на клуба Димитър е бил зад Янек, когато той се ударил в лекия автомобил. 


33-годишният любител на екстремния спорт е с изваден от таза крак и с охлузвания по цялото тяло. Шефът на общинската болница в Дупница д-р Любомир Таушански дойде по спешност, за да намести изкълчването.
Инцидентът станал около 19 часа, когато момчетата от моторния клуб се прибирали от курбан в Ресиловския манастир. Отпред бил Янек, а след него и приятелите му, обясни пред dennews.bg единият от тях- Димитър, който се представи за председател на клуба.

Лекият автомобил е ударен отляво.


Според приятелите на пострадалия, които бяха дошли пред болницата, Янек е бил засечен от автомобил, който се е движел пред него. Това била и причината да се отклони рязко наляво и да навлезе в насрещното платно. Димитър обясни още, че Янек се прибрал от Франция преди месец, където работел като строител.
В ударения автомобил са пътували две жени. Шофьорката бе закарана в Спешния център в Дупница, за да дава кръвна проба за алкохол. Нейната спътничка, която пожела анонимност обясни, че мотористът се е движел право срещу тях и ударът е бил неизбежен.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети