Половин тон алкохол без бандерол са иззели дупнишки полицаи от гараж

DenNews.bg
01.10.2010
размер на текста:

Бутилките са били приготвени за продажба. Снимки: Пресцентър МВР

Половин тон високоалкохолни напитки без бандерол откриха са иззели вчера дупнишки полицаи, съобщиха от Пресцентъра на Областна дирекция на полицията в Кюстендил.
Специализираната акция, която е част от кампанията за противодействие на търговията с акцизни стоки не по правилата е била осъществена вчера на територията на град Дупница. В нает под наем гараж от А.К.,39 г., и К.А.,71 г., са открити 111 пластмасови бутилки с вместимост от по 5 л алкохолните напитки, които са с различен цвят – по предварителни данни 2 вида ракия и мента.

Бутилките са складирани в тайници.


Всяка от бутилките е фабрично запечатана и не носи изисквания от българските закони акцизен бандерол, предполага се, че наемателите на гаража и собственикът на алкохола –Б.Х., 52 г. от Самоков, са имали намерение да ги предложат на питейни заведения за реализация на дребно.
По случая е образувано досъдебно производство в РУП – Дупница по чл.234 от НК, който предвижда наказание лишаване от свобода до 3 години и глоба до десеткратния размер на пазарната цена на предлаганите стоки.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети