52% от бразилците подкрепят Дилма Русеф

DenNews.bg
01.10.2010
размер на текста:

Очакванията са Дилма Русеф да спечели още на първи тур. Снимка:gramofona.com

Кандидатката за президент на Бразилия Дилма Русеф, която има подкрепата на управляващата партия, разполага с достатъчна подкрепа, за да спечели президентските избори, показват проучванията, съобщи Ройтерс.
Проучването на Datafolha показва, че подкрепяната от президента Луис Инасио Лула да Силва кандидатка има подкрепата на 52% от избирателите, което е подобрение спрямо 51% на последните проучвания.
Най-силният й резултат беше 57% преди две седмици, когато скандал за корупция доведе до оставката на бивш неин сътрудник.
Прекият опонент на Русеф, бившият губернатор на щата Сао Паоло Жозе Сера, се бори да спечели симпатиите на гласоподавателите, като разполага с подкрепата на 31%.
Очаква се 62-годишната Русеф да се държи предпазливо на последния дебат, като се възползва от популярността на Лула да Силва, предизвикана от правителствените социални програми, комбинирани с икономически ръст на страната.
Над 20 милиона души излязоха от бедността по време на президентството на Лула да Силва. Анализатори смятат, че опозицията няма шансове, ако залага само на старите обвинения в корупция, информира dnes.bg.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети